Articles

Jorge Enrique Quintana

Barchef på Hotel Diplomat i Stockholm

Hallå Jorge, vad kul att du vill delta i vår intervju! Du kan få börja med att berätta lite kort om dig själv.

Mitt namn är Jorge Enrique Quintana och jag är barchef på Hotel Diplomat. Jag har jobbat som bartender i 13 år och i somras tog jag examen från en tvåårig Hotel Management-utbildning på Frantz Schartau. Innan jag började studera så fick jag äran att vara med och starta ett barkoncept som fortfarande blomstrar idag. Tillsammans med Odengruppen fick jag tyglarna att handplocka personal för att driva projektet till en ny nivå inom den latinamerikanska barscenen i Sverige.

Vi ville erbjuda våra gäster en unik upplevelse som Stockholm inte tidigare haft. Yuc! Mexican & Yuc! Latasian ligger mig fortfarande varmt om hjärtat. Under min tid på Odengruppen vann vi Gulddraken år 2017 i kategorin Årets Bar. Barerna på Yuc! fick även nomineringar på Restauranggalan och BCA. Idag ansvarar jag för baren på Hotel Diplomat och driver den framåt tillsammans med ett fantastiskt barteam: Curt Eriksson, Wilhelm Schlyter, Tim Yden och Pedro Polanco.

Hur hittar man som gäst till dig och dina kollegor på Diplomat?

Man strosar längst Strandvägen och på en solig dag letar man efter röda markiser. Närmare bestämt: Strandvägen 7C.

Vad är idén och tanken bakom er cocktailmeny?

Inspirationen kom från området och historian kring kvarteret Klippan och Hotel Diplomat, samtidigt som vi vill driva baren framåt i en Art Nouveau-anda. Vi fokuserar på svenska råvaror och selektiva produkter för att följa restaurangens röda tråd. Det var viktigt för oss att inte fastna i det "gamla" utan vi ville göra drinklistan även modern och publik.

Vilken är er bästsäljare på drinklistan, och vilka ingredienser innehåller den?

Just nu finns det två favoriter:

A Love Story - Stockholms Bränneri Pink Gin, Mancino Sakura Vermouth, en cordial med svenska skogsbär och granskott, citron samt Art Noveau-mist. Denna serveras i ett Levitas DOF-glas från Libbey.

Ostindia Lychee - Erque Bajiu macererad med litchi, Stockholms Bränneri Dry Gin, grön- och röd sichuanpeppar-cordial och citron som serveras i en Ostindia Floris kopp från Rörstrand.

Hur hamnade du bakom bardisken?

För skojs skull så ansökte jag som 23-åring till Cocktailskolan i Göteborg. De hade ett sommarerbjudande och på den vägen är det!

Vilken är din favoritbar i världen?

Jag skulle vilja säga McLarens på Norrtullsgatan, men såg att de hade stängt. Jag älskar en vanlig, enkel pub med billig öl.

När det kommer till drinkar så blev jag blev väldigt inspirerad av Oriole Bar i London när jag var där för ett par år sedan. Rustikt, live jazz, lite hemligt, genomtänkt meny, noggrant hantverk och en sjuk ordning (samt bredd) på deras garnityr. I Stockholm så är Coquetel Social en självklar favorit!

Vilken är din favoritprodukt från Barkonsult?

Mancino Sakura Vermouth från Barkonsult är en produkt jag har som favorit just nu. En blommig Vermouth med en sötma som gästerna uppskattar.
Vi använder denna i "A Love Story" och jag tycker den verkligen lyfter drinken!

Till sist, skulle du vilja dela med dig av musiken gästerna får lyssna på när de besöker Diplomat och avnjuter en utav alla era cocktails?

Vi har äran att ha Steven Simmons som nöjesansvarig på Diplomat Hotel och Villa Dagmar. Han står för musiken, stämningen och väljer selektivt DJ's efter tillfälle. Steven är en av dom och första som lyfte den svenska Soul & RnB scenen. På Hotel Diplomat spelas allt ifrån svenska klassiker, soul, house och jazz - allt beroende på stämning och DJ.

Tack så hemskt mycket för ditt deltagande i vår intervjuserie Jorge, det har varit väldigt kul att få lära känna dig lite bättre!

Mycket nöje, stort tack till er!
Och till er som tog er tiden att läsa - varmt välkomna till oss på Hotel Diplomat!